Volonteri Crvenog krsta starijim sugrađanima odnose pakete namirnica i higijenske pakete

0
268

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin krenuli su, u okviru svog redovnog programa „Briga o starijima“ u obilazak starijih sugrađana i starijih volontera ove organizacije, kojima odnose neophodne namirnice i sredstva za higijenu. U narednom periodu volonteri će obići stotinak porodica.

Crveni krst Zrenjanin je institucija čiji predstavnik učestvuje u radu kako gradskog tako i okružnog štaba za vanredne situacije pa su tako volonteri zrenjaninskog Crvenog krsta krenuli u obilazak starijih sugrađana kojima je u ovim trenucima najpotrebnija pomoć pošto je na snazi preporuka da ne napuštaju svoje kuće. Crveni krst organizuje redovno program brige o starijima tako da volonteri ove organizacije obilaze stalne korisnike i odnose im konzervirane namirnice i higijenske pakete. U narednom periodu volonteri će obići i svoje kolege starije volontere. U planu je da se narednih dana poseti stotinak porodica.

Volonteri gradske organizacije Crvenog krsta najpre su obišli porodicu Ognjanov. Glava porodice, Ljuba, kaže da kuću po preporukama vlasti ne napušta, a da mu je pomoć Crvenog krsta dobrodošla te se zahvalio volonterima na izdvojenom vremenu i pruženoj pomoći.

Nakon porodice Ognjanov volonteri Crvenog krsta posetili su i porodicu Jovičić. Majka četvoro dece, koja živi sa njima i sa svojom majkom, Dragana Jovičić, takođe se zahvalila na pomoći Crvenom krstu, a kako kaže kretanje po gradu članovi ove porodice sveli su na minimum.

Grad Zrenjanin uspostavio je i call centar za pružanje informacija starijim sugrađanima koji imaju potrebu za nabavkom lekova, namirnica i sredstava za higijenu. Brojevi call centra su 066/866-0594 i 066/866-0592, a brojevi su otvoreni svakog dana od 7 do 22 sata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here