“Obrok za porodicu Zrenjanin” svakodnevno obrok za tridesetak porodica u našem gradu

0
276

Preko fejsbuk grupe „Obrok za porodicu Zrenjanin“ svakodnevno se obezbeđuje obrok za tridesetak porodica u našem gradu. Grupa je oformljena krajem januara, a već sada okuplja preko 2300 članova.

Prošle godine formirana je fejsbuk grupa „Obrok za porodicu“, koja okuplja kako ljude koji su u mogućnosti da obezbede obrok za nekog tako i one kojima je taj obrok potreban. Grupa je na početku delovala u Novom Sadu, a kasnije je svoje delovanje proširila na veliki broj gradova u našoj zemlji pa je tako „Obrok za porodicu“ zaživeo i u Zrenjaninu. Ovu humanu priču krajem januara u našem gradu započele su Gordana Malbaški Udicki i Gabrijela Palfi.

Gordana je rekla da grupa nije formirana zbog uvođenja vanrednog stanja, nego mnogo ranije, i da neće ostaviti na cedilu one o čijem obroku se već stara, a dodala je i to da se u narednom periodu očekuje da se grupi priključi i Savez samostalnih sindikata Srbije.

Gabrijela Palfi nam je bliže predstavila sadržaj paketa koji se dostavljaju svakog petka ugroženim porodicama.

Fejsbuk grupa „Obrok za porodicu Zrenjanin“ broji preko 2300 članova i stara se za to da 30-ak porodica svakog dana ima nešto da pojede. Kako ističu zasluga jeste njihova, ali i dobrih ljudi koji mogu i žele da pomognu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here