Održana video konferencija ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije

0
114

Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, učestvovao je u današnjoj video konferenciji sa ministrom odbrane Ruske Federacije i tim putem uputio zahvalnost Rusiji na svoj dosadašnjoj pruženoj pomoći u borbi protiv pandemije novog virusa.

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, obavio je video konferenciju sa ministrom odbrane Ruske Federacije i tom prilikom uputio zahvalnost Rusiji za svu podršku u borbi protiv pandemije. Vulin je ruskom ministru Sergeju Šojguu rekao da je Srbiji pomoć od Rusije značajna i da se narod naše zemlje oseća bezbednije i sigurnije znajući da Rusija pruža svoju moć i snagu u teškim vremenima koja su nas zadesila.

Ruski ministar Šojgu je izjavio da će vojni stručnjaci Ruske Federacije ostati uz Srbiju i dati svoje napore da bi se pomoglo u suzbijanju pandemije.

U video razgovoru je učestvovao i šef timova stručnjaka, general major Mihail Černišov i obavestio sagovornike da se širom Srbije već uveliko dezinfikuju zatvoreni prostori i zdravstvene ustanove, ali i javne površine. Černišov je dodao i da ruske medicinske ekipe savesno rade u tri srpska medicinska centra i pomažu srpskim lekarima.

Ispred Vlade Srbije i predsednika veliki je zadatak, a u tome nam neumorno pomažu ruske snage, zaključio je Aleksandar Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here