Zorana Mihajlović: Uredan i nesmetan transport od velike važnosti za građane

0
111

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je u ovom periodu teških i vanrednih okolnosti od velike važnosti za Srbiju upravo transport i njegovo nesmetano funkcionisanje.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, istakla je da je uredan transport od velike važnosti za građane Srbije u vremenu vanrednog stanja.

Mihajlović je rekla kako se delovanje transporta direktno odnosi na nesmetano snabdevanje građana Srbije, kao i da je zahvaljujući  transportu omogućeno vraćanje srpskih državljana u Srbiju i nesmetan povratak inostranih građana iz naše države.

Zadržavanja na granicama su manja nego na početku uvedenih vanrednih mera, a za kamione su ukinuti policijski konvoji, ubrzan je protok robe i Srbija ne izostaje u transportnim vezama ni za jednom zemljom u okruženju.

Ministarka Mihajlović je i dodala da se na najvećim gradilištima nesmetano radi ali i da se sve mere higijene i bezbednosti strogo poštuju. Napomenula je da je na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada nedavno probijen tunel Čortanovci i da je ovo gradilište jedno od najzahtevnijih u jugoistočnoj Evropi.

Oporavak od ove vanredne zdravstvene situacije je tek u planu, a odnosi se na svaki segment privrede države Srbije. Zato se Vlada Republike Srbije i svi odgovorni građani svakodnevno trude da se zelena grana privrede ponovo rodi i da naši građani što lakše prođu kroz sve što je zadesilo Srbiju, zaključila je potpredsednica Vlade Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here