Vučić obišao Budimku i radove na auto putu E 763

0
340

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Požegu gde je prisustvovao otvaranju fabrike prehrambene industrije „Budimka d.o.o Požega“ i obišao radove na auto-putu E-763, deonica Preljina – Požega.

Predsednik Vučić je tokom obilaska fabrike prehrambene industrije “Budimka Požega”, koja je ponovo počela da radi, rekao da je Budimka izuzetan brend i simbol podizanja Srbije. „Budimka je simbol našeg oporavka, simbol dizanja Srbije kao feniksa iz pepela. Radnici koje vidite, uglavnom su oni koji su i nekada radili u ovoj fabrici. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i porodica Marković vratila je nadu da će Budimka biti ono što je nekada bila“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić podsetio je da je Budimka bila privatizovana 2008. godine, a da je potom bila u stečaju, te da je krajem novrembra prošle godine prodata kompaniji “ITN Group” iz Kosjerića, koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Predsednik je isprobao prve proizvode – džemove, a posebno je bio zainteresovan za mešanu marmeladu za koju je rekao da je nekada bila najbolja u bivšoj Jugoslaviji.

Predsednik Vučić obišao je i radove na izgradnji tunela Laz, kod Čačka, u okviru budućeg auto-puta od Preljine do Požege, koji će, sa gotovo tri kilometra, biti najduži tunel u Srbiji.”Ovo je za sada najduži tunel u Srbiji od 2.850 metara i svakako najteži za gradnju. Zahvalan sam našim kineskim prijateljima na brzini i kvalitetu rada”, rekao je predsednik Vučić. Predsednik Vučić istakao je da će ovaj auto-put mnogo značiti svim ljudima Zlatiborskog i Moravičkog okruga, kao i celoj Srbiji, jer će ga građani koristiti kada putuju ka Zlatiboru i Crnoj Gori. “Značiće puno čitavoj zapadnoj Srbiji. Mislim da ovo niko nije očekivao, niti sanjao”, dodao je predsednik Vučić i preneo da su kineski partneri obećali da će sve radove završiti do kraja sledeće godine.Predsednik Vučić je rekao da je kineska kompanija, koja izvodi radove, jedna od najboljih na svetu.

Tunel Laz ide kroz planinu Jelicu i biće najduži tunel u Srbiji. Deonica Preljina – Požega će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga – Moravički i Zlatiborski, i važna je ne samo za brži razvoj tog dela Srbije, već i za regionalno povezivanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here