Izborna noć KTV – SPS, SDPS, Suverenisti i Metla 2020

0
264

Ekipa KTV televizije u toku izborne noći obišla je izborne štabove SPS, SDPS, Suverenista i Metle 2020.

Na izborima održanim 21. juna stanovnici Srbije birali su poslanike za Narodnu Skupštinu Srbije, skupštinu AP Vojvodine, kao i odbornike za gradske i opštinske skupštine. Skoro 103 hiljade birača biralo je 67 odbornika zrenjaninske skupštine. U toku izborne noći ekipa KTV televizije posetila je izborne štabove pojedinih stranaka kako bi se upoznala sa prvim rezultatima izbora i neregularnostima o kojima su štabovi obavešteni tokom dana. Na teritoriji Opštine Zrenjanin ukupna izlaznost bila je 41,40%. Zrenjanin je bio rekorder što se tiče najniže izlaznosti na ovim izborima jer je na biračka mesta u samom gradu Zrenjaninu izašlo samo 38,5% birača. Tu činjenicu prokomentarisali smo sa predstavnicima gradskih odbora Socijalističke partije Srbije, Pokreta Dosta je bilo, Socijaldemokratske partije Srbije i Pokreta Metla 2020.

Kada su u pitanju neregularnosti na održanim izborima u Pokretu Dosta je bilo rekli su nam da su prijavljene brojne manjkavosti na biračkim mestima. Iste informacije stigle su i do Pokreta Metla 2020 dok su nam u Socijalističkoj partiji Srbije i Socijaldemokratskoj partiji Srbije rekli da nisu primećene značajnije nepravilnosti i da one koje su prijavljene Gradskoj izbornoj komisiji tek treba da se dokažu.

Dok smo boravili u izbornim štabovima rezultati su tek pristizali pa smo sa našim sagovornicima razgovarali o očekivanjima od izbora i ciljevima kada je u pitanju obavljanje odborničke dužnosti u zrenjaninskoj skupštini.

U novom sazivu skupštine u Zrenjaninu biće 42 odbornika koalicije “Aleksandar Vučić – za našu decu”, 11 odbornika koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, 5 odbornika Pokreta Metla 2020, 4 odbornika Vojvođanskog fronta, 3 odbornika Saveza vojvođanskih Mađara i 2 odbornika Pokreta Dosta je bilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here