Zoran Ostojić: Odlaganje sastanka u Vašingtonu oko Kosova daje nadu

0
157

I opozicija može doprineti važnim državnim poslovima kao što je pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, poručio je novinar Zoran Ostojić u izjavi za KTV.

Ministar spoljnih poslova Rusije posetio je Beograd pred najavljeni sastanak u Vašingtonu srpske i kosovske delegacije, koji je trebalo da bude održan ovih dana, pa otkazan do daljnjeg, jer je kosovska strana u panici zbog podignutih optužnica od strane Specijalnog suda. Posle sastanka sa Sergejom Lavrovim, predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je još zabrinutiji za Kosovo. Kakvu poruku je doneo Lavrov?

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je da će uskoro objaviti novi termin sastanka Beograda i Prištine. Grenel je na Tviteru objavio da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka. “Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro”, napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući. “Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ‘zemlju’ da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući”, objavio je Hoti na tviter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here