Radovan Kalabić: Srbi na Kosovu su bezbednosno ugroženi

0
309

Svu našu snagu moramo usmeriti na odbranu Kosova i Metohije, zaključio je  književnik i istoričar Radovan Kalabić.

Sastanak delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu odložen je zbog objavljivanja optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Analitičari tvrde da je ovo početak kraja ratne generacije kosovskih političara i da će se akcenat staviti na one koji nemaju veze sa zločinima tzv OVK. Koliko je ovaj manevar opasan po bezbednost Srba na Kosovu?

Kosmetski problem se u skorijoj istoriji pogoršavao od poremećenih srpsko-albanskih odnosa u pokrajini, do agresije NATO, secesije i proglašenja nezavisnosti lažne države Kosovo. U osnovi kosmetskog problema nalazi se duboko ukorenjeni albanski separatizam i iredentizam. Republici Srbiji se politički nameće stabilisanje i normalizovanje srpsko-albanskih odnosa posredstvom srpskog priznanja nezavisnosti takozvane Republike Kosovo.

Zahtev za priznanjem povezuje se sa perspektivom prijema Srbije u članstvo Evropske unije. Radovan Kalabić smatra da zato svu našu snagu moramo usmeriti na odbranu Kosova i Metohije, ali i da je kosovski zavet važan kao temelj srpskog identiteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here