Zorana Mihajlović je obišla radove na petlji Sirig

0
235

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na rehabilitaciji državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom, radove na rehabilitaciji državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig. Mihajlović je tom prilikom istakla da ekonomija i život ne mogu da stanu i da mora da se radi i kada je teško, naglasivši da je država tu da stvori uslove da rade svi koji mogu kako bi se zemlja razvijala. Ona je precizirala da se od Beograda do Subotice rehabilituje 65 kilometara auto-puta i da je ova deonica najvećim delom završena, dok će do sredine avgusta biti gotovo i preostalih 10,5 kilometara.

Mihajlović je podsetila na to da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra. Pored modernizacije brze pruge Beograd–Budimpešta, radiće se i Fruškogorski koridor. “Kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu” navela je ona. “Nismo zaboravili ni na saobraćajnicu Beograd–Zrenjanin–Novi Sad”, ukazala je potpredsednica Vlade i iskazala zahvalnost gradonačelniku Novog Sada na tome što ovaj grad blagovremeno pripremi dokumentaciju za svaki projekat.

Vučević je poručio da je važno da naša zemlja ima što bolje i bezbednije saobraćajnice kako bismo spremno dočekali period posle epidemije. On je rekao da se završetkom ove deonice dobija još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske, i najavio da je planirana i izgradnja kružne raskrsnice u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj.

Drobnjak je istakao da je put od petlje Bačka Topola do petlje Sirig jedna od 26 deonica koje se rade na auto-putevima u Srbiji. Vrednost radova na pomenutoj deonici iznosi 10 miliona evra, predočio je on i najavio da će u ovoj godini približno 200 kilometara auto-puteva biti presvučeno asfaltom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here