Građani četvrti put protestovali ispred kafilerije

0
118

Udruženje građana “Stop kafileriji” organizovalo je četvrti protestni skup ispred kafilerije. Okupljeni su rekli da obećanjima o izmeštanju pogona ne veruju dok se ne dogodi.

Udruženje građana “Stop kafileriji” po četvrti put organizovalo je protestni skup u znak nezadovoljstva zbog neprijatnih mirisa koji dolaze iz pogona preduzeća “Prekon”. I ove subote okupio se veliki broj Zrenjaninaca, koji su svoje nezadovoljstvo iskazali sirenama autobmobila, pištaljkama, ubacivanjem svog smeća u dvorište Prekona, ali i transparentima koji su i ovoga puta okačeni na ogradu preduzeća. Iz udruženja poručuju da obećanjima gradske vlasti, koja su izrečena tokom prošle nedelje, da će pogon biti izmešten, ne veruju jer je takvih obećanja bilo i ranije i nijedno nije ispunjeno.

Udruženje građana “Stop kafileriji” prošle nedelje uputilo je otvoreno pismo Petru Matijeviću na koje je on odgovorio krivičnom prijavom protiv NN lica, autora pisma. Iz udruženja kažu da im je drago što je pismo stiglo na željenu adresu, ali negiraju pojedine navode iz odgovora Petra Matijevića.

Gospodin i gospođa Božović, koji stanuju na Zelenom polju, priključili su se protestima po prvi put jer, kako kažu, zbog neprijatnih mirisa ne mogu da uživaju u svom dvorištu. Datim obećanjima ni oni ne veruju.

Neprijatni mirisi koji dolaze iz pogona preduzeća Prekon posebno pogađaju decu koja ne mogu da se igradu na ulici i druže sa svojim vršnjacima. Jedna od njih je i Ana Božović.

Okupljeni građani su ovoga puta uputili jasnu poruku i predstavnicima gradske vlasti okačivši transparente na kojima piše “Vlasti Zrenjanina kada ćete preduzeti nešto?” i “Gradonačelniče, kada ćete preduzeti nešto?”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here