Najmanji broj novozaraženih u protekle dve nedelje

0
142

Danas je zabeležen najmanji broj novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom u toku protekle dve nedelje. Međutim, i dalje je reč o visokim vrednostima.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 da je u poslednja 24 časa registrovan najmanji broj novoobolelih u protekle dve nedelje. Od 9.817 testiranih 379 bilo je pozitivno, a od poslednjeg izveštaja preminulo je još 8 osoba. Trenutno se na respiratorima nalazi 156 pacijenata.

Kada je reč o uzrastu obolelih, Kisić Tepavčević je navela da se tu vidi pomeranje ka mlađim grupama, što direktno odražava njihovu veću izloženost virusu, ali i slabije pridržavanje mera

Kisić Tepavčević je ocenila da je ipak i dalje reč o visokim vrednostima i ponovila apel svim građanima da sada budu najodgovorniji i da poštuju sve preventivne mere. “Smanjivanje broja osoba kod kojih je detektovan virus potvrđuje ono što govorimo, da se pridržavamo mera i da smo na dobrom putu da idemo ka silaznom toku epidemijske krive” rekla je ona, istakavši da sada treba da budemo najodgovorniji i damo sve od sebe da se epidemija ugasi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here