I dalje visok broj zaraženih u većim gradovima

0
107

Epidemiološka situacija se smiruje, ali je i dalje velik broj zaraženih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu. I dalje su najugroženija starija lica, saopšteno je na konferenciji za medije kriznog štaba.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević iznela je na konferenciji za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID 19 najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Srbiji. Ona je rekla da su u poslednja 24 sata na virus korona u Srbiji testirane 8.804 osobe, od kojih je 321 bila pozitivna. U istom periodu preminulo je 7 osoba. Trenutno su hospitalizovana 4.353 pacijenta, a 150 njih nalazi se na respiratorima. Ona je istakla da se epidemiološka situacija smiruje, ali i da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, Novom Sadu , Kragujevcu i Šapcu.

Kada je u pitanju klinička slika zaraženih ona je ista kao i na početku epidemije, rekao je komandant Vojne bolnice Karaburma, Ivo Udovičić, i dodao da su i dalje najugroženija starija lica sa komorbiditetom.

Od početka epidemije u Srbiji je na koronavirus testirano 659.548 osoba, broj potvrđenih slučajeva je 25.213, a ukupno je preminulo 565 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here