Obilazak postojećih i gradnja novih PCR laboratorija

0
95

U poslednja 24 časa potvrđeno je 295 novih slučajeva korona virusa, dok je preminulo devet osoba. Na respiratorima se nalaze 132 pacijenta.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 da je evidentno da se smanjuje procenat zaraženih koronavirusom kao i pritisak na zdravstveni sistem Srbije.

Brnabić je naglasila da je, bez obzira na to što je u poslednjih 24 časa potvrđeno 295 novih slučajeva zaraze, jasno da se sutuacija lagano smiruje, što se vidi i po pregledima i hospitalizaciji. Kao društvo, u jesen ulazimo mnogo spremniji nego što smo bili do pre nekoliko meseci, istakla je Brnabić i prenela da je danas počeo obilazak postojećih PCR laboratorija za korona virus širom Srbije, kao i devet lokacija za moguće nove laboratorije.

Premijerka je rekla da je ovo rezultat plana koji su krizni štab i radna grupa za koordinaciju rada mikrobioloških laboratorija koju je formirala Vlada, usvojilio u okviru priprema za jesen i zimu i da će ukupno 33 osobe u naredna četiri dana obići 30 lokacija širom Srbje. Brnabić je dodala da će u ponedeljak radna grupa uraditi analizu prikupljenih podataka i preporučiti mere za podizanje kapaciteta postojećih i otvaranje novih kovid PCR laboratorija, što je ključ borbe protiv koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here