Aleksandar Vučić – Program za dalji oporavak zemlje

0
134

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na konferenciji za medije da je Srbija proporcionalno svojoj snazi i veličini pojedinačno najviše uložila u saniranje posledica epidemije korona virusa i da se zato očekuje da na godišnjem nivou nema negativan rast, što bi značilo da smo prvi u Evropi.

Na konferenciji za novinare predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najpre je govorio o merama Vlade Srbije za oporavak privrede istakavši da je Srbija proporcionalno svojoj snazi i velični najviše uložila u saniranje posledica epidemije koronavirusa. „Vrednost paketa pomoći privredi iznosi 5,8 milijardi evra i jedan je od najvećih koji je jedna zemlja mogla da priredi “, rekao je predsednik Vučić. Država je učinila mnogo, ali mnogo se očekuje i od Investicione konferencije Evropske unije.

Govoreći o poljoprivredi, predsednik Vučić je ocenio da poljoprivreda u drugom kvartalu ima rast od dva odsto, što su izuzetni rezultati i napominje da poljoprivreda učestvuje sa oko 10 odsto u BDP.

Predsednik Vučić je naveo da je zabeležen rast od 2,3 odsto u industriji, ali da će građevina morati još snažnije da raste i da se ulaže u puteve i železnicu. “Zato ćemo uložiti dodatni novac u železnicu, koridore, regionalne pravce, kako do kraja godine ne bi imali negativan rast što će biti ogroman uspeh“, istakao je predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here