Sednica Kriznog štaba – Epidemiološka situacija u Srbiji

0
138

Od poslednjeg izveštaja, testirani uzorci 9.922 osobe, od kojih je 276 pozitivno na koronavirus kao i da je u našoj zemlji do danas registrovano ukupno 27.608 potvrđenih slučajeva koronavirusa, hospitalizovana su u ovom trenutku 3.154 lica, a na respiratorima je 118 pacijenta.

Na redovnoj konferenciji za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID 19 saopšteno je da su, od poslednjeg izveštaja, testirani uzorci 9.922 osobe, od kojih je 276 pozitivno na koronavirus kao i da je u našoj zemlji do danas registrovano ukupno 27.608 potvrđenih slučajeva koronavirusa, hospitalizovana su u ovom trenutku 3.154 lica, a na respiratorima je 118 pacijenta.

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 626, dok je stopa smrtnosti 2,27 odsto. Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović osvrnuo se na stanje u njegovoj ustanovi naglasivši da je klinička slika zaraženih slična kao i ranije i da stanje skoro jedne trećine zaraženih zahteva bolničko lečenje.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević je na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba istakla da se pronalazi najoptimalnijeg modela za pohađanje školske nastave osnovaca i srednjoškolaca.

„Uzeli smo u obzir dosadašnje rezultate svih istraživanja kada je u pitanju COVID-19, a takođe smo razmatrali i iskustva svih zemalja koje su organizovale nastavu za vreme pandemije ove bolesti“ navela je ona. Kisić Tepavčević je poručila da će već početkom naredne nedelje javnost biti obaveštena o načinima odvijanja nastave u sledećoj školskoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here