Manji broj đaka u učionicama od septembra

0
102

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas da će se nastava za decu od prvog do četvrtog razreda odvijati u školama, uz smanjenje broja učenika u učionicama i poštovanje svih mera.

Na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 najpre je saopšteno da je u našoj zemlji do danas registrovano ukupno 28.497 potvrđenih slučajeva koronavirusa, pri čemu je broj hospitalizovanih osoba u ovom trenutku 2.817, dok je na respiratorima 91 pacijent. Takođe je saopšteno i da je u poslednja 24 časa preminulo šest osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 652, dok je stopa smrtnosti 2,29 odsto kao i da je od početka epidemije testirano je ukupno 762.229 osoba. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević najavio je danas da će se nastava za decu od prvog do četvrtog razreda odvijati u školama, uz smanjenje broja učenika u učionicama i poštovanje svih mera.

Epidemiolog Predrag Kon poručio je da je rizik polaska u školu nešto što treba maksimalno smanjiti i da se to može postići neprekidnim nošenjem maski.

Epidemiolog Predrag Kon je još rekao da se kolektivni sportovi ne mogu tolerisati, te da će se fizičko vaspitanje održavati uz potrebnu distancu. “Takođe nam je poznato i da pevanje može da poveća izlučivanje virusa i u tom smislu, prilikom časa muzičkog nema pevanja u horu, kao ni skandiranja i navijanja u nekom sportu” podvukao je Kon. On je najavio da će o tome nastavnicima biti organizovan poseban vebinar, i istovremeno ocenio da bi bilo dobro da roditelji svoju decu pripreme za nove uslove u školi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here