Zoran Đorđević: Srbija unapređuje položaj mladih

0
57

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi republike Srbije Zoran Đorđević čestitao je Međunarodni dan mladih i poručio da Vlada Republike Srbije vodi odgovornu politiku čiji je prioritet da kontinuirano i sistematski ulaže u unapređenje položaja mladih svih uzrasta i njihov ostanak u zemlji.

Povodom Međunarodnog dana mladih ministar Zoran Đorđević je naveo da Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedi im bolje uslove za život, rad i napredak u svakom smislu, ali i da vrati naše stručnjake koji su otišli u inostranstvo.

On je istakao da je u cilju sprečavanja migracija, donešena Strategija o ekonomskim migracijama koja je proistekla iz ideje i zajedničkog rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji, koje je osnovano 31. januara 2019. godine.

Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačati veze sa dijasporom, podstaknuti povratne i cirkularne migracije, ali i privući strani državljani različitih obrazovnih profila, objasnio je ministar Đorđević.

Prema njegovim rečima, migracije koje se dešavaju i na globalnom i na unutrašnjem nivou su jedan od prioriteta Vlade Srbije jer utiču na ukupan potencijal države.

Ministar je naglasio da Republika Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

Cilj Vlade je da se oni državljani, koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije, poručio je Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here