“Zdrava Srbija” odlično je pozicionirana u Zlatiborskom okrugu

0
123

Svi naši prethodni rezultati i velika podrška građana, koju smo dobili na lokalnim izborima uticali su i na odlično pozicioniranje Zdrave Srbije, kako u Čajetini, tako i u drugim opštinama Zlatiborskog okruga, baš iz razloga što je naš program zasnovan na politici saradnje i primene uspešnog modela razvoja Zlatibora u drugim sredinama, rekao je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Povodom konstituisanja lokalnih skupština u Novoj Varoši, Priboju, Arilju, Ivanjici i Kraljevu Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, čiji odbornici će učestvovati u radu ovih skupština rekao je da se ova stranka odlično pozicionirala nakon izbora u opštinama Zlatiborskog okruga pre svega zbog programa koji je zasnovan na politici saradnje i primene uspešnog modela razvoja Zlatibora u drugim sredinama.

Predsednik Zdrave Srbije je povodom konstituisanja lokalne skupštine u Novoj Varoši rekao da se stvari moraju gledati šire ukoliko postoji želja da se ljudima omogući bolji životni standard i ravnomeran ekonomski razvoj. “Da se ne vežemo samo za jednu opštinu ili grad, već da se fokusiramo na regiju, i da tako napravimo program unapređenja ključnih privrednih grana za svaku oblast posebno, što je za područje Nove Varoši, baš kao i za Zlatibor, poljoprivreda i turizam, na čemu ćemo posebno insistirali u opštinskom parlamentu” rekao je Stamatović.

“Osim u Zlatiborskom okrugu, sutra ćemo takođe imati i konstitutivnu sednicu u Kraljevu, gde će u radu skupštine učestvovati četiri naša odbornika, gde smo na izborima nastupali u koliciji sa POKS i Boljom Srbijom, dok smo u Kragujevcu osvojili 17 odborničkih mesta, na listi Verko Stevanović ”Svi na ovu stranu”, čija će sednica biti održana 19. avgusta – podsetio je Stamatović, istakavši da je Zdrava Srbija ostvarila svoj predizborni cilj jer se politički pozicionirala u većini opština u Zapadnoj Srbiji, ali i nastavila da se širi i u druge krajeve u Srbiji, s obzirom da je sada prisutna i u Raškom okrugu i u Šumadiji.

“Sada ćemo našu političku borbu nastaviti u lokalnim parlamentima, gde ćemo insistirati na rešavanju, pre svega životnih problema građana koji su specifični u svakoj lokalnoj samoupravi” rekao je Stamatović i dodao da jedino ako se radi u opštem interesu može doći do pozitivnih promena, boljeg standarda građana, ekonomskog razvoja, a samim tim i novih ulaganja u infrastrukturu  koja će podstaći privlačenje novih investicija.

Do sada su u Zlatiborskom okrugu održane tri konstitutivne sednice lokalnih parlamenta, 13. avgusta u Užicu gde Zdrava Srbija ima 15 odbornika, danas u Požegi gde su četiri odbornika i Novoj Varoši gde će u radu skupštine učestvovati jedan odbornik Zdrave Srbije, dok će sutra, 18. avgusta, predstavnici ove stranke prisustvovati formiranju vlasti u opštini Priboj gde će biti pet odbornika Zdrave Srbije, u Arilju gde će biti četiri odbornika i Ivanjici gde će biti dva odbornika Zdrave Srbije – izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here