Aleksandar Vulin – Podoficiri su kičma svake vojske

0
176

Podoficiri su kičma svake vojske, a da bez dobrog podoficira nema ni uspešne vojske ni dobre obuke, ni snage koju svaka vojska mora da ima, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska polaznika 15. klase Osnovnog kursa za podoficire roda inžinjerije, koji realizuju stacionarno logorovanje u Prvom pontonirskom bataljonu Rečne flotile, na poligonu „Mačvanski partizanski odred“, na Savi kod Šapca, poručio je da su „podoficiri kičma svake vojske, a da bez dobrog podoficira nema ni uspešne vojske ni dobre obuke, ni snage koju svaka vojska mora da ima”.

Komandir čete u Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu kapetan prve klase Goran Duvnjak rekao je da nakon završetka drugog modula Osnovnog kursa za podoficire, sadašnje polaznike očekuje i treći modul, koji će biti realizovan u jedinicama Vojske Srbije, gde će budući podoficiri stažirati na dužnostima komandira odeljenja.

Jedan od polaznika Osnovnog kursa za podoficire roda inžinjerije je i desetar Slobodan Krstić, koji dolazi iz 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

Buduće podoficire Vojske Srbije na obuci su obišli i načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here