Zoran Đorđević: Osnaživanje žena u društvu

0
188

Ministar Zoran Đorđević je rekao da je ove godine sedam nevladinih organizacija dobilo ugovore za sredstva po konkursu Ekonomsko osnaživanje žena iz kategorije jednoroditeljskih porodica”.

Zoran Đorđević je rekao da je ove godine sedam nevladinih organizacija dobilo ugovore za sredstva po konkursu “Ekonomsko osnaživanje žena iz kategorije jednoroditeljskih porodica”, i da veruje da će ih iskoristiti na najbolji mogući način i „dati neke nove smernice i ideje za dodatno unapređenje ekonomskog osnaživanja žena u društvu”.

Ministar Đorđević je dodao da je Ministarstvu finansija dat predlog da se u pripremi plana budžeta za sledeću godinu, u svrhu projekta “Ekonomsko osnaživanje žena iz kategorije jednoroditeljskih porodica” izdvoji još više sredstava.

Đorđević je upozorio i da će biti obavljena i kontrola trošenja dobijenih sredstava i da će udruženja, kod kojih se utvrdi da je bilo propusta, morati da vrate novac u budžet.

Organizacije koje su dobile sredstva su Udruženje umetničkih i starih zanata i domaće radinosti „Vili vez”, Evropska inicijativa poslovnih žena „Evrožena”, Centar za istraživanje Dunavskog regiona, Udruženje građana i građanki „Centar za podršku ženama”, Promocija zdravog života, Udruženje građana Ekološko društvo „Bujanovac” i Udruženje građana „Liga 33”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here