Osmi protestni skup “Stop kafileriji”

0
107

Osmi protestni skup zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije poslednji je skup, ukoliko opet ne dođe do emitovanja neprijatnih mirisa iz ovog preduzeća, rekli su u Udruženju građana Stop kafileriji. Ovonedeljni skup obeležila je i podrška i prisustvo pulmologa Dejana Žujovića.

Osmu subotu za redom Zrenjaninci su u velikom broju protestovali zbog neprijatnih mirisa iz pogona preduzeća “Prekon”. Ove subote pogon nije radio tako da je organizovan svojevrsni pobednički protest sa kog je najavljeno da sve dok pogon ne radi i ne širi neprijatne mirise neće biti protestnih vožnji, ali uz upozorenje da će se one nastaviti ukoliko se nastavi širenje neprijatnih mirisa iz ovog preduzeća i uz napomenu da se svi ostali vidovi borbe nastavljaju. Na prvom mestu nastavlja se prikupljanje potpisa za peticiju.

Podršku Zrenjanincima na ovonedeljnom protestu pružio je i poznati srpski lekar pulmolog Dejan Žujović koji je rekao da je ovo najispravniji protest kom je prisustvovao i da je za zdravlje ljudi od presudne važnosti to da udišu zdrav i čist vazduh.

Narednih subota neće biti okupljanja i protestnih vožnji, ali iz udruženja Stop kafileriji ističu da neće biti opuštanja i da će pomno pratiti sva dešavanja vezana za rad kafilerije u narednom periodu. Okupljeni su još jednom ponovili da ne pristaju na privremeno već da zahtevaju trajno rešenje kada je u pitanju širenje neprijatnih mirisa iz pogona preduzeća „Prekon“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here