Bogdan Kesić o viteškom redu Sveti Đorđe

0
449

1263. godine u Mađarskoj je osnovan Viteški red Sveti Đorđe koji okuplja novinare, lekare, arhitekte, inžinjere, umetnike. Tri naša sugrađanina su članovi ovog viteškog reda, a jedan od njih, Bogdan Kesić, predstavio nam je Viteški red Sveti Đorđe.

Tri naša sugrađanina, novinar Ištvan Prec, oftalmolog Radojica Vorgić i karatista Bogdan Kesić članovi su Viteškog reda Sveti Đorđe čije je sedište u Mađarskoj. U pitanju je međunarodni viteški red, koji je ustvari humanitarna organizacija. Ovaj viteški red predstavio nam je upravo jedan njegov član – Bogdan Kesić.

Kesić nas je bliže upoznao sa tim ko sve može biti član Viteškog reda Sveti Đorđe, kako izgleda inauguracija novih članova i kako su obučeni vitezovi u ovom viteškom redu.

Bogdan Kesić je, kao član Međunarodnog viteškog reda Sveti Đorđe prošle godine pozvan od strane ambasade Republike Mađarske da prisustvuje obeležavanju Dana Mađarske u Srbiji. Sa tog događaja nosi lepe uspomene, a nada se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se taj susret ponovii ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here