Ikone slikarke Jele Stojkov

0
186

Jela Stojkov naslikala je veliki broj slika u proteklih 25 godina, održala je 4 samostalne izložbe, a u planu joj je organizovanje još jedne. Najviše voli da slika ikone, a koja je bila njena prva slika videćete u prilogu koji sledi

Naša sugrađanka Jela Stojkov već 25 godina uspešno se bavi slikarstvom, naslikala je veliki broj slika sa najrazličitijim motivima, a održala je i četiri samostalne izložbe. Najpre je radila cvetni kolaž, potom akril, a nakon toga oprobala se i u uljanoj tehnici. U njenom ateljeu nalazi se mnoštvo slika, još više njih nalazi se po zidovima domova širom sveta. Upitali smo je da li se seća svoje prve slike.

Jelin rad od kad je krenula na časove slikanja u Duhovnom centru okrenuo se ka ikonama. U slikanju ikona našla je, kako je rekla, mir u duši.

Kada su u pitanju planovi za naredni period Jelu očekuje to da se još jednom ostvari u ulozi prabake, a u planu joj je i još jedna samostalna izložba koja će kao centralni motiv imati konje.

Jela dane provodi uživajući sa svojim praunukom i slikajući u ateljeu, ali i u udruženju penzionera Gradnulice gde, kako je istakla, voli da provodi slobodno vreme i gde uživa u priči i druženju sa ljudima koji su joj i prijatelji i podrška u njenom radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here