Zlatibor će učestvovati na Sajmu tradicionalne hrane i vina

0
193

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“ d.o.o. učestvovaće na Sajmu tradicionalne hrane i vina koji će biti održan u subotu 5. septembra na Sava promenadi u Beogradu od 15 do 23 časa.

Od 2011. godine opština Čajetina podržava poljoprivredna gazdinstva na svom području i stimuliše ih raznim afirmativnim podsticajima preko PD „Zlatiborski eko agrar“.

Tako će se u glavnom gradu sa teritorije opštine Čajetina predstaviti Mlekara „Naša Zlatka“, Poljoprivredno gazdinstvo Irene Mišović „Zlatne Rudine“, proizvođač suvomesnatih proizvoda Mitar Marić iz Mačkata, Poljoprivredno gazdinstvo Radeljić sa Tubakovom rakijom od šljive, Pršutana „Aćim“d.o.o., Poljoprivredno gazdinstvo Svetozar Dabić Alin Potok sa zlatiborskim livadskim medom, kao i Borivoje Šišović večiti poštovalac i aktivni sakupljač darova njenog veličanstva iz nedara zlatiborskih „Zlatiborski pokretni žbun“. Na beogradskoj Sava promenadi će učestvovati i predstaviti najposećeniju srpsku planinu Turistička organizacija Zlatibor.

Priča o dobrom vinu i tradicionalnim gastronomskim specijalitetima pogodna je prilika da se Zlatibor, planina tradicije i izvornih srpskih ukusa, predstavi brojnim posetiocima festivala. Pre svega svojom turističkom ponudom koju su hoteli pripremili za predstojeću sezonu, kao i novim sadržajima.

Ovogodišnji “Good food & wine festival” organizuje udruženje “Centar Spektar“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here