Generalna proba promocije najmlađih oficira Vojske Srbije

0
509

Generalna proba sutrašnje svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, održana je u kasarni “General Jovan Mišković” na Banjici, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i drugih predstavnika vojnog rukovodstva Vojske Srbije.

Sutra će u prve oficirske činove potporučnika biti promovisano 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, koji su danas uvežbavali elemente sutrašnje svečanosti, na kojoj je planirano da predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, kadetima koji su ostvarili najbolje rezultate tokom školovanja, uruči pištolje sa posvetom.

Godinama unazad, promocija najmlađih potporučnika Vojske Srbije priređivana je ispred Doma Narodne skupštine, ali uvažavajući i poštujući mere epidemiološke zaštite od širenja virusne infekcije Kovid-19, svečanost će biti održana u krugu Vojne akademije, tj. u kasarni “General Jovan Mišković”.

Programom ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije predviđen je i letački i kulturni deo, u kojem će nastupiti vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, kao i dramski i muzički umetnici.

Promocija potporučnika Vojske Srbije biće održana sutra, 12. septembra, sa početkom u 11 časova, u kasarni “General Jovan Mišković”, u prisustvu najvišeg državnog i vojnog rukovodstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here