Sastanak Aleksandra Vučića i ambasadorke Kine

0
88

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i obavestio je o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu.

Predsednik Vučić je tokom razgovora sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo rekao da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa Kinom, kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija.

Ambasadorka Kine Čen Bo, istakla je da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova čvrst i nepromenjiv i da će Kina i dalje pružati međunarodnu podršku Srbiji po tom pitanju.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina rade zajedno dobro napreduju, zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija.

U razgovorima o budućim projektima u oblasti infrastrukture složili su se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Predsednik Vučić uputio je pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i potvrdio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here