Otkup tržišnih viškova junadi

0
138

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim uslovima usled pandemije COVID -19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim uslovima koju je Vlada Republike Srbije donela se odnosi na to da je otkupljivač izvršio otkup junadi minimalne težine 500 kg po grlu, po ceni koja nije manja od 252 dinara/kg. Prvobitno Uredbom je precizirana minimalna težina junadi od 600 kilograma.

Uredbom je za program finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima izdvojeno 236.000.000 dinara.

Finansijska podrška za otkup tržišnih viškova utvrđuje se po jedinici mere (kilogram) u iznosu od 26 dinara/kg žive mere za otkupljenu junad za klanje i preradu namenjenu izvozu.

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku po osnovu ovog programa podnosi se do 5. novembra 2020. godine, a otkupljivač može podneti najviše tri zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here