Mina Zirojević o posledicama Vašingtonskog sporazuma

0
898

Mnogo više koristi od Vašingtonskog sporazuma ima Kosovo nego Srbija koja je potpisivanjem ovog pisma o namerama pokvarila svoje odnose sa vernim saveznicima kao što su Rusija i Kina, ali i sa arapskim zemljama. Jedina dobra stvar za Srbiju je to što je počela da se skida stigma genocidne zemlje rekla je profesorka Mina Zirojević.

Potpisivanjem sporazuma iz Vašingtona Srbija je markirala pokret Hezbolah kao terorističku organizaciju. Pored prebacivanja ambasade u Jerusalim ovo je jedna od krupnih spoljnopolitičkih odluka koja može ugroziti odnose Srbije sa arapskim svetom. Pitali smo profesorku Minu Zirojević kakve sve posledice mogu proisteći iz ove odluke srpske diplomatije?

Diplomatske prilike posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma za Srbiju su veoma osetljive. Vreme je da se redefinišu odnosi sa Rusijom i Kinom, kao i sa arapskim zemljama koje neće blagonaklono gledati na preseljenje naše ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Ono što je glavna korist od potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, prema mišljenju Mine Zirojević, jeste što polako počinje da se otapa stigma u međunarodnoj zajednici po kojoj su Srbi genocidni narod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here