Osveštane torbe đaka u crkvi u Mužlji

0
104

Crkva Ime Marijino u nedelju, 4. oktobra, bila je puna đaka koji su doneli svoje torbe kako bi ih sveštenici osveštali na početku nove školske godine. Prisutnim učenicima podeljeni su pozivi za pohađanje časova veronauke, kao i program rada u narednom periodu.

Polaznici veronauke u Mužlji su 4. oktobra na svetu misu u crkvu Ime Marijino došli sa školskim torbama na leđima. Svetoj misi prisustvovali su učenici, njihovi roditelji, učitelji, nastavnici i direktor OŠ Servo Mihalj. Na kraju mise otac Stojan je osveštao torbe položene ispred oltara. Otac Stojan Kalapiš je rekao da je osveštanje školskih torbi prvi kontakt sa decom u novoj školskoj godini te da su im ovom prilikom podeljeni pozivi da prisustvuju časovima veronauke, kao i program rada tokom godine.

Prema rečima oca Stojana veronauka je veoma značajna i u katoličkoj crkvi uči se od pamtiveka, interesovanje dece za nju je u Mužlji tradicionalno veliko.

Na kraju svete mise otac Stojan osveštao je đačke torbe koje su se nalazile ispred oltara i poželeo mališanima srećan početak nove školske godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here