U Centru za kulturu „Semberija“ sinoć je počeo dečji pozorišni festival „Čupava bajka“ na kom će najmlađi moći da uživaju u četiri predstave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera. Festival je otvorila predstava „Elza i zaleđeni Hans“, Favi teatra iz Beograda, a večeras je na repertoaru predstava „Čarobni orman“ koju će odigrati glumci bijeljinskog Pozorištanca „Maslačak“.

Velikom salom Centra za kulturu „Semberija“ odzvanjao je sinoć dečiji smeh. Predstavom „Elza i zaleđeni Hans“ ozvaničen je početak četvrtog dečijeg pozorišnog festivala „Čupava bajka“, a najmlađoj publici predstavili su se glumci beogradskog Favi teatra.

Predstava „Elza i zaleđeni Hans“ rađena je po motivima bajke i crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ a pre nekoliko godina imala je uspešnu premijeru. I ovoga puta kroz veštu glumu, glavni akteri ove priče, poslali su jaku poruku.

Pozorišta su početkom pandemije prva zatvorila vrata, s obzirom na nemogućnost okupljanja većeg broja ljudi u javnim zatvorenim prostorima. Sada se uz poštovanje svih epidemioloških mera pozorišne predstave polako vraćaju na scenu.

Pozorišni festival „Čupava bajka“ je takmičarskog karaktera, pa publiku u Bijeljini pored ove, očekuju još tri pozorišne predstave. Centar za kulturu je obezbedio nagrade za najbolju predstavu, za maštovitost i kreativnost i nagradu za najbolju originalnu muziku.

Večeras će se predstaviti glumci Pozorištanca „Maslačak“ sa predstavom Čarobni orman, U četvrtak, 8. oktobra, glumci Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke odigraće predstavu „Vitez iz Vilsonove“, a festival će u petak, 9. oktobra, zatvoriti „Čiča Mičino pozorište“ iz Beograda predstavom „Tri musketara“.