Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa knezom Albertom II od Monaka tokom prvog dana njegove zvanične posete našoj zemlji. Vučić je izjavio da je u razgovoru izražena uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima. Nakon održanih sastanaka, predsednik je knezu Albertu II od Monaka uručio Orden Republike Srbije na lenti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa knezom Albertom II od Monaka, sa kojim je razgovarao o produbljivanju bilateralnih odnosa, kao i o unapređenju saradnje u mnogim oblastima od obostranog interesa. Predsednik je ocenio da ova poseta predstavlja „istorijski korak“ u odnosima dve države i da će njihovi razgovori dati dobar impuls saradnji, dodavši da je tražio dodatnu podršku Monaka u evropskim integracijama Srbije, ali i podršku same kneževske porodice.

Govoreći o Sporazumu o saradnji u oblasti ekonomije koji je danas potpisan između Privredne komore Srbije i Privrednog odbora Monaka, predsednik Vučić je naglasio da će ovaj dokument umnogome doprineti jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene između dve zemlje, koja je trenutno na nedovoljno visokom nivou, dok je u sektoru usluga nešto bolja.

Knez Albert II od Monaka se zahvalio predsedniku na srdačnom dočeku i dodao da je njegova poseta Beogradu i Srbiji novi početak odličnih odnosa. On je naglasio da je današnjim potpisivanjem Sporazuma o ekonomskoj saradnji pređena nova etapa u odnosima dve zemlje i dodao da mu je stalo da sa Srbijom razgovara o očuvanju životne sredine, ali i o kulturi i sportu, istakavši da Monako pažnju posvećuje multilateralizmu i to kroz Savez za multilateralizam.

Nakon održanih sastanaka, predsednik Vučić je knezu Albertu II od Monaka uručio Orden Republike Srbije na lenti.