Sastanak Aleksandra Vučića i Alberta II od Monaka

0
77

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa knezom Albertom II od Monaka tokom prvog dana njegove zvanične posete našoj zemlji. Vučić je izjavio da je u razgovoru izražena uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima. Nakon održanih sastanaka, predsednik je knezu Albertu II od Monaka uručio Orden Republike Srbije na lenti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa knezom Albertom II od Monaka, sa kojim je razgovarao o produbljivanju bilateralnih odnosa, kao i o unapređenju saradnje u mnogim oblastima od obostranog interesa. Predsednik je ocenio da ova poseta predstavlja “istorijski korak” u odnosima dve države i da će njihovi razgovori dati dobar impuls saradnji, dodavši da je tražio dodatnu podršku Monaka u evropskim integracijama Srbije, ali i podršku same kneževske porodice.

Govoreći o Sporazumu o saradnji u oblasti ekonomije koji je danas potpisan između Privredne komore Srbije i Privrednog odbora Monaka, predsednik Vučić je naglasio da će ovaj dokument umnogome doprineti jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene između dve zemlje, koja je trenutno na nedovoljno visokom nivou, dok je u sektoru usluga nešto bolja.

Knez Albert II od Monaka se zahvalio predsedniku na srdačnom dočeku i dodao da je njegova poseta Beogradu i Srbiji novi početak odličnih odnosa. On je naglasio da je današnjim potpisivanjem Sporazuma o ekonomskoj saradnji pređena nova etapa u odnosima dve zemlje i dodao da mu je stalo da sa Srbijom razgovara o očuvanju životne sredine, ali i o kulturi i sportu, istakavši da Monako pažnju posvećuje multilateralizmu i to kroz Savez za multilateralizam.

Nakon održanih sastanaka, predsednik Vučić je knezu Albertu II od Monaka uručio Orden Republike Srbije na lenti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here