Božidar Delić – Prevremeni izbori u Crnoj Gori mogući su kada ojačaju patriotske snage

0
206

Prevremeni parlamentarni izbori u Crnoj Gori mogući su kada ojačaju patriotske snage, rekao je osnivač pokreta “Ljubav, vera, nada” Božidar Delić.

Nova vlada u Crnoj Gori nastaviće evrointegracije, čvršće će povezivati Crnu Goru sa NATO i neće povući priznanje Kosova. Analitičari očekuju ukidanje zakona o slobodi veroispovesti I relaksaciju odnosa sa Srbijom. Upitali smo osnivača pokreta “Ljubav, vera, nada” Božidara Delića da li je nova crnogorska vlada prelaznog karaktera i da li su mogući prevremeni parlamentarni izbori u Crnoj Gori.

S obzirom da je pobednička koalicija stranaka u Crnoj Gori  sastavljena od ideološki različitih političkih partija, osnivač pokreta „Ljubav,vera,nada“ Božidar Delić smatra da su očekivanja ljudi mnogo veća od realnih mogućnosti. Zbog  samog sastava  koalicije ne može se učiniti mnogo više da ne bi bila dovedena u pitanje ta koalicija. Tu se pre svega misli na nemogućnost povlačenja priznanja Kosova, kao i nemogućnost istupanja iz NATO pakta pošto je ugovor potpisan na dvadeset godina. Sa druge strane Delić smatra da neće doći do jačanja odnosa sa ovom organizacijom nego da će jačanjem snaga patriotskog bloka doći do prevremenih izbora u Crnoj Gori i da  će se tek onda neke stvari razrešiti na pravi način, pre svega pitanje povlačenje priznanja Kosova, kao i otopljavanje odnosa sa Srbijom i Rusijom. U ovom trenutku , bez obzira što to nije onoliko koliko bi to narod želeo i hteo, treba biti realan  i shvatiti da pobednička koalicija ne može da uradi  više jer zapad, NATO i EU kada su videli snagu opozicije nisu Milu rekli da je izgubio, ali su reagovali tako da su oni i dalje ostali u sedlu, makar još ovaj put, rekao je osnivač pokreta „Ljubav,vera,nada“Božidar Delić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here