Sastanak Vučića i Bocan-Harčenka

0
97

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti energetike. Predsednik Vučić je, tim povodom, obavestio ambasadora Bocan-Harčenka da će Srbija da završi gasovod do kraja godine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o svim pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Predsednik Vučić je zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama. Dvojica sagovornika su razmotrili i druga aktuelna regionalna pitanja kao što su o rezultati borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama. Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku koji stručnjaci u Rusiji ostvaruju u razvoju vakcine protiv korona virusa, koja će biti dostupna i građanima Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da bez odgovarajuće vakcine čovečanstvo neće nadvladati ovu zaraznu bolest.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here