Sastanak Ane Brnabić i direktora kompanije Brose

0
175

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa Urlihom Šrikelom, izvršnim direktorom kompanije „Brose“, koja je započela izgradnju fabrike auto-moto delova u Pančevu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa Urlihom Šrikelom, izvršnim direktorom kompanije „Brose“, koja je započela izgradnju fabrike auto-moto delova u Pančevu i koja planira zapošljavanje 1.100 radnika i ulaganja u Srbiji od najmanje 180 miliona evra do kraja 2026. godine. Brnabić je iskazala zahvalnost predstavnicima ove uspešne nemačke kompanije na poverenju da investiraju u našoj zemlji.Ona je istakla da je njen cilj i vizija Vlade koju vodi podsticanje upravo ovakvih vrsta investicija i dolazak kompanija koje u Srbiji prepoznaju ne samo dobro tržište, već i kapacitet i kvalitet stručnog kadra, a što se u isto vreme podudara sa ekonomsko-strateškim prioritetima Vlade, a to je ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

Premijerka je istakla da izuzetno ceni viziju menadžmenta kompanije da osim proizvodnje u Srbiji osnuje i centar za istraživanje i razvoj.Ona je naglasila da je uspostavljanje saradnje sa univerzitetima u Srbiji, pre svega sa Elektrotehničkim i Mašinskim fakultetom, kao što je učinila kompanija „Brose“, od suštinske važnosti jer je jedan od ciljeva Vlade dublje i efikasnije povezivanje kompanija sa obrazovnim sistemom i studentima.

Šrikel je objasnio da je od navedenih 1.100 radnika, planirano da 460 zaposlenih bude sa visokom stručnom spremom, što bi iznosilo više od 40 odsto ukupnog broja radnika.On je potvrdio da će firma, osim proizvodnih pogona, imati i odeljenje koje će se baviti razvojem i da će biti neophodni kvalifikovani kadrovi koji se bave proizvodnjom hardvera i softvera.

Takođe, on je obavestio predsednicu Vlade o tome da će prva faza gradnje fabrike biti završena na proleće 2021. godine, a da će proizvodnja otpočeti krajem te godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here