Dragan Petrović – Pravi pobednik izbora u Crnoj Gori je verujući narod

0
102

Pravi pobednik izbora u Crnoj Gori u jednom metaforičkom smislu je verujući narod, pravoslavni, hrišćanski, rekao je naučni savetnik Dragan Petrović.

Lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore” posle objavljivanja rezultata otišli su da se zahvale mitropolitu Amfilohiju na podršci i na zajedničkoj borbi protiv režima koji je hteo da uspostavi kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Upitali smo naučnog savetnika Dragana Petrovića, kako će se dalje razvijati odnos nove crnogorske vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske posle uspostavljanja nove parlamentarne većine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastao se sa liderima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, kao i čelnicima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem. Sastanku koji se održavao u manastiru Ostrog, prisustvovao je  i Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore. Cilj ovog okupljanja je bio da se prevaziđu nesporazumi i teškoće koje su se pojavile oko formiranje nove zakonodavne i izvršne vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here