Čedomir Čupić – Ubice Olivera Ivanovića biće pronađene kada se promeni vlast

0
136

Ubistvo Olivera Ivanovića i posle bezmalo tri godine ostaje nerešena misterija koja dovodi u sumnju vladavinu prava i pravde u celom našem okruženju.

U Beogradu i Kosovskoj Mitrovici obeleženo je hiljadu dana od mučkog ubistva Olivera Ivanovića. Upaljeno je hiljadu sveća koje simbolizuju dane koje smo odbrojali u čekanju da se ubice i nalogodavci nađu ispred lica pravde. Upitali smo profesora Čedomira Čupića da li će nalogodavci i počinioci ovog zločina ikada biti pronađeni.

Ni 1.000 dana otkako je u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijen opozicioni lider kosovskih Srba Oliver Ivanović ni izvršilac, ni nalogodavac ubistva nisu poznati.

U optužnici kosovskog Specijalnog tužilaštva, koja je na ročištu 11. februara 2020. pročitana na albanskom i srpskom, navodi se da je za ubistvo Ivanovića „odgovorna kriminalna grupa predvođena Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem“.

Njih dvojica su u bekstvu od kosovskih vlasti, a šestoro ljudi na optuženičkoj klupi, tereti se za pomaganje u ubistvu, kao i za niz drugih krivičnih dela.

Svih šestoro su pred sudom rekli da nisu krivi za učešće u ovom zločinu. Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja 16. januara 2018. godine ispred kancelarije svoje stranke – Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“.

U međuvremenu je u septembru 2020. optužnica vraćena na ponovni postupak, na osnovu odluke Apelacionog suda Kosova, koji je usvojio žalbe odbrane optuženih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here