U prostorijama kompanije UM-ING otvorena je sedma po redu likovna kolonija koja je okupila 10 slikara i koja će trajati do petka. Po prvi put na ovoj likovnoj koloniji dodeljene su i povelje za životno delo i posvećenost likovnoj umetnosti i povelje za izuzetan doprinos likovnoj umetnosti

Po sedmi put u prostorijama kompanije UM-ING održava se likovna kolonija čiji je cilj da svet likovne umetnosti približi privredi. Ova likovna kolonija tradicionalno okuplja zrenjaninske slikare, ali i slikare iz drugih delova Banata. Ove godine na likovnoj koloniji okupilo se 10 vrsnih slikara, a kolonija se održava u skladu sa svim epidemiološkim merama i propisima.  Ispred kompanije UM-ING prisutnima se obratio direktor Borislav Umićević, pokrovitelj likovne kolonije i veliki ljubitelj umetnosti.

Po prvi put na likovnoj koloniji UM-ING dodeljene su i povelje, čiji je idejni tvorac akademski slikar Viorel Flora i na kojima se nalazi njegova slika Velikani Srbije na kojoj se nalaze utemeljivači naše kulture, umetnosti i istorije. Povelje za životno delo i posvećenost likovnoj umetnosti dobili su Rudolf Brkić, Javor Rašajski, Marijan Baroš, Viorel Flora, Aleksandar Kačar i posthumno Slavko Konculov dok su povelje za izuzetan doprinos likovnoj umetnosti uručene Goranu Nešiću, Budimiru Jovanoviću i Borislavu Umićeviću.

U ime umetnika prisutnima se obratio akademski slikar Viorel Flora, koji svake godine učestvuje na ovoj koloniji i koji je član organizacionog odbora kolonije.

I ove godine likovna kolonija UM-ING okupila je izuzetne slikare pa su prisutnine samo Viorel Flora nego i Rudolf Brkić, Javor Rašajski, Marijan Baroš, Aleksandar Kačar, Dragan Hajrović, Branko Đukić, Irena Hajrović, Maja Jurić i Violeta Caprđa.