Milan Ćulibrk o slučaju Jelisavete Vasilić

0
256

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izrazila je sumnju da je Andrej Vučić čovek koji odlučuje šta će biti sa državnom zemljom u Vojvodini.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije zatražila je od državnih institucija da ispitaju da li je istina da bliža rodbina predsednika države poseduje lance obradive zemlje po Vojvodini. Takođe je navela da institucije odbijaju saradnju, da ne daju potrebnu dokumentaciju i da to ukazuje na nespremnost države da se obračuna sa sistemskom korupcijom. Zamolili smo glavnog urednika NIN-a Milana Ćulibrka da prokomentariše ovaj slučaj.

Nakon što je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić, govoreći o slaboj saradnji sa državnim institucijama u slučajevima korupcije, pomenula i ime brata predsednika Srbije, koga, kako je rekla, vojvođanski paori označavaju kao glavnog u kupovini zemljišta, premijerka Ana Brnabić zatražila je ili da Savet iznese dokaze, ili da Jelisaveta Vasilić podnese ostavku. Članica Saveta je odgovorila premijerki, a između ostalog joj je poručila da neće podneti ostavku, ali da premijerka Brnabić ima mogućnost da je lično razreši ako to želi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here