Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majorom Duškom Žarkovićem, obišao je danas pripadnike 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Lađevci“ kod Kraljeva.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Lađevci“ kod Kraljeva. Obilasku je prisustvovao i komandant ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković. Komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović uručio je ministru Vulinu Plaketu 98. vazduhoplovne brigade, u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju i izgradnji operativnih sposobnosti. Ministar Vulin je nakon obilaska istakao da je 98. vazduhoplovna brigada opremljena nekim od naših najmodernijih sredstava, ali isto tako i vazduhoplovima kao što je Orao, na kojima se radi intenzivna modernizacija.

Nakon referisanja komandanta 98. vazduhoplovne brigade pukovnika Prodanovića o stanju i operativnim sposobnostima jedinice, ministar Vulin obišao je i taktičko-tehnički zbor sredstava koja su u sastavu te jedinice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here