Dejan Lučić – Pregovori u Vašingtonu bi za Srbiju mogli da budu kamen oko vrata

0
256

Komentarišući izgradnju saobraćajnica i pruga koje su precizirane Vašintonskim sporazumom pisac Dejan Lučić je rekao da bi pruga ka Skadru bila korisna samo ukoliko bi Albanija bila pod uticajem Srba istakavši da su pregovori u Vašingtonu bili su samo deo predizborne kampanje Donalda Trampa dok za Srbiju oni mogu da budu kamen oko vrata.

U Vašingtonu je potpisan ekonomski sporazum izmedju Kosova i Srbije. Dve strane su se obavezale na izgradnju pruge i auto-puta koji će povezivati Niš i Prištinu. Mnogi analitičari upozorili su da ove sabraćajnice nemaju ekonomsku isplativost i da su geopolitički razlozi njene izgradnje dominantni. Zamolili smo Dejana Lučića da prokomentariše ovu tezu.

Auto-put Niš-Merdare-Priština je važan projekat ne samo što pokazuje interes i želju Srbije da radi i razvija svoju infrastrukturu, već i što pokazuje želju da do svih mogućih rešenja dolazi kompromisom i zajedničkim radom, rekla je ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović nakon potpisivanja ugovora sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju deonice Niš-Merdare. Deo opozicije u Srbiji, međutim, kritikuje ovaj projekat optužujući vlast da auto-put koji vodi ka Kosovu i Albaniji nije u nacionalnom interesu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here