Ana Brnabić – Ne planira se zatvaranje škola

0
178

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u osnovnim školama u Beogradu na današnji dan koronavirus potvrđen kod 32 učenika i 14 zaposlenih, ocenivši da su trenutno škole najbezbednija mesta i da se ne planira njihovo zatvaranje.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, prilikom posete OŠ “Kneginja Milica”, gde je prisustvovala doniranju pametne klupe, poručila da bi u ovom trenutku bila najveća greška da prekinemo rad škola i pređemo na onlajn nastavu, jer u tim obrazovnim ustanovama postoje najkontrolisaniji uslovi. Premijerka je podsetila na to da u slučaju kada je neko od učenika pozitivan na koronavirus postoje mere za konkretno odeljenje, smenu i školu. Ona je istakla da će se truditi da se takva situacija zadrži najduže moguće jer, kako je naglasila, nema mnogo smisla sada zatvarati škole.

Premijerka je istakla da nije u planu dalje pooštravanje mera, uz napomenu da će se izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji će se naći sutra na dnevnom redu sednice vlade, uvesti mandatne kazne za nepoštovanje preventivnih mera i biće poboljšana inspekcijska kontrola. Brnabić je naglasila da je epidemijska situacija sve kompleksnija, što se moglo očekivati, s obzirom na to da se povećava broj zaraženih koronavirusom u čitavom svetu. Predsednica Vlade je ponovo uputila apel svim građanima da nose maske i pridržavaju se preventivnih mera u sprečavanju širenja koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here