Milivoj Bešlin – Vlast više pažnje posvećuje drugima nego razvoju Srbije

0
150

Vučićeva Srbija mnogo više pažnje posvećuje drugima nego vlastitom razvoju, izbegavajući rešavanje brojnih problema sa kojima se suočavaju građani Srbije, rekao je istoričar Milivoj Bešlin.

Najveća partija u Crnoj Gori i dojučerašnja vladajuća stranka DPS I dalje tvrdi da je Srbija uticala na izborni proces u Crnoj Gori. Iz Podgorice su i ranije često stizale optužbe da Srbija vodi ekspanzionističku politiku prema susedima i da se zvanični Beograd meša u unutrašnje stvari nezavisne države Crne Gore. Zamolili smo istoričara Milivoja Bešlina da prokomentariše ove optužbe.

Prema rečima istoričara Milivoja Bešlina, zvanični Beograd se od početka godine više bavio izborima u Crnoj Gori nego lažiranim izborima u Srbiji, koji su održani dva meseca pre crnogorskih. Kako je istakao Bešlin Vučićeva propagandna mašinerija i njegovi timovi botova od januara meseca i početka litija u Crnoj Gori, bavili su se crnogorskim izborima kao prioritetom što prema njegovim rečima svedoči o tome da je na delu ekspanzionistička politika Vučićeve Srbije i pokušaj da se politika u Crnoj Gori prilagodi autoritarnom režimu Aleksandra Vučića, koji više pažnje posvećuje drugima nego vlastitom razvoju i na taj način izbegava  rešavanje brojnih problema sa kojima se suočavaju građani Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here