Nemanja Šarović – Glasanje za koalicije je glasanje za mačku u džaku

0
82

Svaki učesnik na izborima treba da predstavi svoj politički program i da u meri u kojoj zasluži poverenje građana učestvuje u političkom životu Srbije, rekao je Nemanja Šarović.

Pregrupisavanje na opozicionoj političkoj sceni je u toku. Dok se pojedine stranke udružuju, druge prave saveze, na oba pola pojavljuju se pokreti različitih ideologija i političkih ciljeva. Najava da će predsednički izbori biti spojeni sa parlamentarnim postavila je dodatne izazove pred opoziciju. Upitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića kakvi su planovi njegovog pokreta u nastupajućoj predizbornoj kampanji i u kojim organizacijama vidi potencijalne partnere.

Najava vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, koji će se održati istovremeno sa predsedničkim izborima 2022. godine, uslovila je pregrupisavanje na opozicionoj političkoj sceni, što je dovelo do toga da pojedine stranke stvaraju saveze, dok se druge udružuju. Nemanja Šarović, predsednik pokreta ,,Ljubav, vera, nada“ je rekao da se u Srbiji od 5. oktobra 2000. godine glasa za neke koalicije, i da to nije dobro rešenje, jer se dešava da stranka koja nije prešla cenzus ima svoje predstavnike u organima vlasti samo zato što je deo koalicije. Po Šarovićevim rečima to su ,,pijavice koje uništavaju Srbiju“, i da bi bilo poštenije i u skladu sa demokratskom tradicijom, da svi učesnici na izborima izađu samostalno sa svojim političkim programima, i srazmerno podršci koju su dobili od građana, učestvuju u javnom i političkom životu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here