Srđan Škoro – Stranke koje nisu bojkotovale izbore ne zaslužuju drugu šansu

0
152

Srbiji je potrebno jedinstvo naroda a stranke koje su izašle na nameštene Vučićeve izbore izneverile su građane i ne treba im davati drugu šansu, izjavio je novinar Srđan Škoro.

Lideri stranaka koje čine Ujedinjenu opoziciju Srbije imaju različite stavove oko eventualne saradnje sa strankama koje su izašle na izbore. Dok jedni isključuju bilo kakav vid saradnje, drugi smatraju da je jedinstvo opozicije ključno u borbi protiv režima. Zamolili smo novinara Srđana Škora da prokomentariše ova nova neslaganja u opoziciji.

Odluku o formiranju Udružene opozicije Srbije potpisalo je 12 političkih subjekata čiji je cilj promena sistema u Srbiji.  Po rečima Janka Veselinovića iz Pokreta za preokret,  dve su zajedničke stvari potpisnicima, a to su da  niko nikada nije sarađivao sa režimom Aleksandra Vučića i da su ispoštovali  Sporazum sa narodom, kao  i da nisu izašli na “lažne izbore”. Kako prenosi portal Direktno, Veselinović je istakao da “Srbija nije slobodna zemlja” i da je “posle lažnih izbora koje su narod i opozicija udruženo bojkotovali, postala jedina država u Evropi koja nema ni legitimnu Skupštinu ni Vladu”.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je rekao da su opozicione stranke koje nisu bojkotovale izbore prekršile reč datu građanima, i izašle na izbore na kojima su doživele katastrofalno loš rezultat, a da Ujedinjena opozicija Srbije želi da sarađuje sa svima kojima je istinski cilj promena sistema. Novinar Srđan Škoro je izjavio za KTV  televiziju da bi pravljenje koalicija sa bilo kojom opozicionom strankom koja je izašla na izbore bilo veliko razočarenje za birače,  i da je sada potrebno jedinstvo naroda i rad sa ljudima koji nisu članovi političkih pokreta i stranaka, a da onima koji su izašli na nameštene Vučićeve izbore ne treba dati drugu šansu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here