Ministar Stefanović uručio odlikovanja zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
131

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovanja dodeljena Ukazom predsednika, povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije.

 

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručio je danas odlikovanja dodeljena povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije. Poštujući mere prevencije u zaštiti od virusa Kovid-19, ministar Stefanović uručio je 10 državnih odličja, poručivši da mu je izuzetna čast što su istaknutim pojedincima odličja dodeljena u znak sećanja na dan koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor nadahnuća kako srpskom narodu, tako i vojsci.

 

Prema rečima ministra odbrane, pri dodeli odlikovanja predsednik Vučić rukovodio se svim onim što je urađeno u prethodnom periodu kako bi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije napredovali.

 

Ceremoniji održanoj u starom Generalštabu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojislović. Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 46, a srebrnom medaljom za revnosnu službu 79 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here