Novembarske Zlatiborske vesti

0
141

Izašao je novi bilten opštine Čajetina pod nazivom Zlatiborske vesti u kom se nalaze sve najvažnije vesti o dešavanjima u ovoj opštini tokom novembra .

 

Naslovnu stranu najnovijeg broja Zlatiborskih vesti krasi fotografija sa smotre zimske službe Komunalno-javnog preduzeća Zlatibor, kao i fotografija sa turnira ABA 2 lige odigranog na Zlatiboru i fotografija kojom je zabeležen završetak asfaltnih radova u centru Zlatibora. Na prvim stranama ovog izdanja biltena opštine Čajetina nalazi se intervju sa predsednikom skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem koji je za narednu godinu najavio značajne investicije istovremeno se osvrnuvši na brojne infrastrukturne radove sprovedene tokom ove godine. U biltenu se nalazi i izveštaj o radu Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Zlatibor koje je tokom 2020. godine izvršilo sve postavljene zadatke, kao i tekst o Gold gondoli koja uskoro počinje sa radom. Na narednim stranama, koje su posvećene turizmu nalazi se komentar ovogodišnje turističke sezone i izveštaj o poseti organizatora putovanja iz Rusije Zlatiboru. Strane o turizmu krasi i tekst o hotelu Tornik koji je dobio međunarodnu nagradu Prizma za novi kvalitet u turizmu. Izveštaj sa prvog balon turnira ABA 2 lige nalazi se na 12. i 13. strani, a odmah iza ovog teksta nalazi se priča o Zoranu Lukoviću, vlasniku savremene farme za uzgoj prasadi u Donjim Branešcima i priča o Radini iz Ljubiša koja plete čarape i u desetoj deceniji života.

U ovom broju Zlatiborskih vesti možete pročitati i tekst o sezoni siliranja kukuruza u Krivoj reci, kao i tekst koji opisuje kako je u Osnovnoj školi Dimitrije Tucović u Čajetini obeležen svetski dan klimatskih promena. Na 21. strani možete pročitati kako su se glumci serije Igra sudbine odmarali u hotelu na Zlatiboru. U nastavku ovog izdanja predstavljena je knjiga užičanina Dejana Đerića o dugo prikrivanoj akciji četnika na spasavanju 47 američkih avijatičara, kao i izložba slika iz fonda biblioteke Ljubiša R. Đenić koja je postavljena u Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, manifestacija Pesničke vatre zlatiborske i umetnička kolonija stakla u Tripkovi. U segmentu posvećenom kulturi nalazi se i tekst o 5 novih izdanja biblioteke Ljubiša R. Đenić i tekst o devetom Međunarodnom festivalu sportskog filma.

Poslednje stranice biltena, kao i uvek, posvećene su sportu i donose izveštaje sa utakmica odbojkašica Zlatibora, fudbalera Čajetine i košarkaša i fudbalera koji igraju za klubove koji nose ime Zlatibor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here