Milojko Pantić – Reprezentacija Srbije je privatna selekcija Slaviše Kokeze

0
353

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Neki za to krive igrače, neki trenera, a neki rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije. Poznati sportski novinar Milojko Pantić smatra da je glavni krivac Slaviša Kokeza koji je, prema njegovim rečima, nacionalnu reprezentaciju pretvorio u svoju privatnu selekciju.

Zbog poraza od Škotske fudbalska reprezentacija Srbije neće učestvovati na Evropskom prvenstvu. Navijači već dvadeset godina čekaju plasman naše reprezentacije na najveće kontinentalno fudbalsko takmičenje i to čekanje produženo je za još najmanje četiri godine. Upitali smo novinara Milojka Pantića šta su uzroci neuspeha naše fudbalske reprezentacije.

Nakon utakmice između Srbije i Škotske i neuspeha u borbi za plasman naše fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo oglasio se i proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić koji je u svom saopštenju žestoko napao rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije. On je izneo stav, koji zastupa i novinar Milojko Pantić, da ceo sistem u fudbalu radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala te da je takav sistem destruktivan i kratkoročan i da troši fudbalske radnike i stvara fudbalere i trenere za kratku upotrebu. On je rekao da se kod nas u fudbalu na funkcije stavljaju ljudi sa sumnjivim namerama, kojima je cilj zarada, a ne dobar fudbal. Vidić je napomenuo da takav način funkcionisanja kreće još od mlađih kategorija i da igrač dolazi u prvi tim naučen sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here