Preminuo Džej Ramadanovski

0
384

Proslavljeni folker Džej Ramadanovski umro je u nedelju, 6. decembra u Beogradu u 56. godini života. Građanski pokret Opre Roma Srbija, uputio je gradonačelniku Beograda apel da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Poznati folker Džej Ramadanovski preminuo je usled zastoja srca u svom stanu na Dorćolu u nedelju, 6. decembra.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Rane godine života proveo je u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme živeo je sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delikvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.Tokom boravka u domu izučio je autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka dobio je posao u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gde se međutim nije zadržao dugo jer se vratio životu na ulici i sitnom kriminalu. U to doba muzikom se bavio amaterski. Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom i sa pesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.

Tokom devedesetih godina Džej Ramadanovski bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu, u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, Sjedinjenim Američkim državama. Tokom karijere je izdao 15 studijskih albuma, a među najpoznatijim pesmama su „Nedelja“, „Rađaj sinove“ i „Sunce ljubavi“. Džej se pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, ”Slažeš li se ti”, a pojavljuje se i u novom domaćem filmu „Vikend sa ćaletom“.

Građanski pokret Opre Roma Srbija, uputio je gradonačelniku Beograda apel da se Džej sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Džej Ramadanovski je iza sebe ostavio ćerke Anu i Mariju, kao i veliki broj pesama koje će živeti i posle njega i koje će se još dugo pevati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here