Đorđe Vukadinović – Krizni štab je izgubio poverenje naroda

0
146

Komentarišući svoj tvit povodom gužvi u tržnim centrima na „Crni petak“ , Đorđe Vukadinović podsetio je još jednom na nedoslednost Kriznog štaba u donešenju i sprovođenju odluka. On je naglasio da ovom prilikom nije bilo potrebno donositi nikakve nove zabrane, već samo insistirati na poštovanju onih koje već postoje poput zabrane okupljanja za više od 5 osoba u zatvorenom prostoru.

 

Đorđe Vukadinović politički analitičar je na svom tviter nalogu objavio da Krizni štab nije mogao da zabrani okupljanja na „crni petak“ , ali da im je dosta dobro išlo sa zabranom okupljanja na Veliki petak i Vaskrs. Tvit je pobrao velike simpatije jer ukazuje na konfuziju koja vlada u javnosti kada je donošenje epidemioloških mera u pitanju. Zamolili smo Đorđa Vukadinovića da odgovori na pitanje da li su mere Kriznog štaba adekvatne epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Od početka pandemije virusa Kovid19, za donošenje mera koje se u Srbiji sprovode u toku borbe sa ovim virusom zadužen je tim stručnjaka u čije mišljenje građani imaju sve manje poverenja. Objašnjavajući zašto je to tako, politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je kako je takva situacija očekivana, s obzirom činjenicu da smo od marta ove godine mogli čuti potpuno oprečne informacije. Vukadinović je podsetio na izjave stručnjaka da se radi o bezazlenom virusu, zatim da je neophodna potpuna izolacija i zatvaranje, do perioda u kome smo prvi pobedili korona virus, da bi se opet vratio i sada imamo prilično lošu situaciju. Nelogičnosti rada Kriznog štaba ogledaju se, između ostalog, u njegovim odlukama, koje su neretko donošene pod političkim pritiskom. Upravo zbog nedoslednosti u radu, Krizni štab je izgubio kredibilitet kod naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here