Branko Dragaš o najavi prevremenih parlamentarnih izbora

0
181

Povodom najave prevremenih izbora od strane predsednika republike, ekonomista Branko Dragaš istakao je da nije problem samo u postupcima Aleksandra Vučića, već i u tome što narod ćuti, a državne institucije i akademska javnost ne reaguju onda kada bi trebalo. 

Tek što su završeni ovogodišnji izbori predsednik dražave najavio je prevremene. Termin za vanredne parlamentarne izbore poklapa se sa redovnim predsedničkim izborima. Medjutim, deo opozicije tumači ovaj potez predsednika države kao manipulaciju i kupovinu vremena. Upitali smo  ekonomistu Branka Dragaša kako objašnjava ovaj potez predsednika Vučića.

Postupke predsednika Vučića kao i najavu preveremenih izbora, komentarisao je oštrim rečima ekonomista Branko Dragaš, ističući da se izjave predsednika zasnivaju na manipulacijama i prevarama. Jedan od većih problema je i to što opozicija nije dovoljno dobra alternativa, smatra Dragaš. Da bi došlo do promene, moramo doći do situacije u kojoj država više neće moći da isplaćuje penzije i plate i tek to bi narod moglo da pokrene da se bori za bolju vlast. Prema njegovim rečima, veliki deo odgovornosti je i na onima koji čine ekonomsku elitu, poput Ekonomskog fakulteta koji ne reaguje na ogroman deficit u budžetu, kao i Pravnog fakulteta koji ostaje nem pred kršenjem Ustava i zakona. Ukazivanje na takve krupne nedostatke bi trebalo da bude njihova obaveza, zaključio je ekonomista Branko Dragaš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here